A A A

Отворена реконструисана школа „8. ОКТОБАР Власотинце“

HomeШколске новостиОтворена реконструисана школа „8. ОКТОБАР Власотинце“

Отворена реконструисана школа „8. ОКТОБАР Власотинце“

Основна школа „8. октобар“ свечано је данас отворена после комплетне реконструкције сва три школска објекта, а сутра ће у њој почети настава по плану и програму предвиђеном за време пандемије.

-За нешто мање од 300 дана успели смо да реконструишемо сва три објекта, уз све објективне потешкоће које су нас снашле. Емотивно и приватно сам веома везана за Власотинце и драго ми је да могу да се похвалим да смо завршили овако велики посао. Надам се да ћемо и убудуће сарађивати на новим пројектима – рекла је представник Канцеларије за управљане јавним улагаwима Владе Републике Србије дипл.грађевински инжењер Бојана Гажо.
Канцеларија је реконструкцију објеката финансирала са 176,6 милиона динара, а општина Власотинце и донатори подржали су реконстуркцију са укупно пет милиона динара.
Државни секретар Министартва просвете науке и технолошког развоја Зоран Касаловић рекао је да је тренутно актуелно неколико програма при овом министарству и да ће у наредном периоду око 200 школа бити реновирано и или изграђено.

-Заједнички циљ свих нас је, а то је и политика Владе Србије, да створимо што боље услове за образовање јер без образовања нема модерног друштва, а нема ни напретка државе – рекао је Касаловић.
Директор школе Светлана Коцић нагласила је да је подршка током реконструкције долазила са свих страна.
– Наша деца и запослени сада имају изванредне услове за рад и на нама је да својим будућим резултатима покажемо колико нам ова подршка значи – рекла је Коцић.
Реконструкција овог објшколе „8. октобар“ један је од 13 пројеката који је општина Власотинце реализовала у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима.

-Ово је трећи школски објекат у нашем месту који је реконструисан дословно од пода до плафона. Улагањем више од 350 милиона динара у скоро све школске објекте на територији наше општине претходних година заокружили смо процес стварања одличних услова за рад нашој деци – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Његов заменик Владимир Коцић додао је да ће општина наставити да конкурише за пројекте код поменуте канцеларије стварајући боље услове за живот.
– Надам се да ће нови услови рада бити мотив и деци и запосленима да постижу што боље резултате – рекао је Коцић.
Скупу је присуствовала и руководилац Школске управе Марина Илић. Присутни су затим обишли објекте школе. Свечаност је одржана уз поштовање противепидемијских мера. ОШ „8. октобар“ ове године у октобру обележава пола века постојања. Данас броји 749 ученика, а у њој раде 82 запослена.

Преузето са: infocentarjug.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање