A A A

У Основној школи “8. октобар” постављена паметна клупа, прва на југу Србије

HomeШколске новостиУ Основној школи “8. октобар” постављена паметна клупа, прва на југу Србије

У Основној школи “8. октобар” постављена паметна клупа, прва на југу Србије

Донација Супернове обрадовала ђаке још једне школе у Србији

Власотинце, 12. мај 2021. године– Ђаци основне школе „8. октобар“ у Власотинцу од данас ће на располагању имати паметну клупу, а ово је шеста школа у Србији којој је кабловски оператор Супернова донирао паметну клупу због изузетних резултата ученика. Паметна клупа омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет, а додељује се у оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ покренутог од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Страwберрy енергy“.

„Задовољство је заиста велико јер је ОШ „8.октобар“ у Власотинцу прва школа на југу Србије, и једна од једанаест у Србији која добија паметну клупу. Паметна клупа је прави показатељ да се развијамо у складу са временом у коме живимо. Едукативне и технолошке могућности паметне клупе подстичу еколошку свест код корисника, могућност коришћења соларне енергије и одрживост обновљивих извора енергије. Развој дигиталне писмености и међупредметних  компетенција, корелација и спој знања из физике, биологије, екологије, информатике и све то на једној клупи у школском дворишту“ – речи су Светлане Коцић, директора школе „8.октобар“.

„Генерације које долазе све више користе технологију, тако да паметна клупа коју данас добија школа ’’8.октобар’’ у Власотинцу иде у сусрет потребама ученика. Она ће својом мултифункционалношћу свим ученицима и осталима служити да унапреде своје дигиталне компетенције. Ако нам је један од  циљева  да припремамо ученике за живот, а то је живот у 21. веку који подразумева и коришћење дигиталних ресурса на сваком нивоу, онда ова сарадња Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Супернове то и омогућава. Можемо слободно рећи да овакве прогресивне идеје и пројекти  доприносе  развоју  друштва уопште“ – изјавила је Марина Илић, руководилац школске управе Лесковац.

„Модерно доба у коме живимо и непрестани развој технологије мењају навике и начин на који учимо и радимо. Важно је да и у едукацији деце пратимо савремене трендове и тако задржимо пажњу школараца који су одрасли уз интернет. Паметна клупа је један од начина да се настава, и образовање у целини, прилагоде потребама ученика и да их мотивише да и у даљем животу користе предности технологије. За основце у Власотинцу ово ће бити једноставан и забаван начин да обаве школске активности и да на отвореном, у неформалној атмосфери, додатно развијају своје знање“ – рекла је Ивана Бајовић, ПР менаџер Супернове.

Преузето са: mojasupernova.mts.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање