A A A

СВЕЧАНО ЗА ДАН ШКОЛЕ

HomeСвечаностиСВЕЧАНО ЗА ДАН ШКОЛЕ

СВЕЧАНО ЗА ДАН ШКОЛЕ

Основна школа „8. октобар“ обележила је пригодним програмом још један свој рођендан. Поред ученика и колектива школе, свечаности су присуствовале и многобројне званице. Програм је почео химном којом је школски хор свима пожелео добродошлицу. Настављен је представом под називом „Љубав“, којом су ученици присутне вратили у школске дане и подсетили на честе разговоре вођене у холу школе. Колажни програм је припремљен и реализован под будним оком професорке српског језика Биљане Милошевић и под диригентском палицом професора музичке културе Бојана Ценића. Потом је у име домаћина све присутне поздравила директорка школе, Светлана Коцић.

,

Светлана Коцић је све подсетила да ове године школа слави 52 године свог постојања, да су многи ученици учили прва слова, рачун и стицали знања управо у овој школи. Она је истакла:
„Данас обележавамо 52 године постојања и рада наше школе. Више од пет деценија заснованих на најплеменитијој мисији образовања и васпитања, увек се водећи премисом знање је благо које свог власника свугде прати. Током свог постојања школа је изнедрила многа значајна имена у области науке, културе, спорта, политике како у земљи тако и ван њених граница. Они представљају достојанствено своју земљу, своје Власотинце и своју школу. Надам се и сви заједно верујемо да могу више и много боље. Учитељски и наставнички кадар у континуитету ради на свом професионалном усавршавању пратећи савремене токове у настави како би ишли у корак са временом и све захтевнијим изазовима савремене школе, обављајући часно, стручно и посвећено посао просветног радника. Из године у годину улажемо напоре да обезбедимо услове ученицима и запосленима у школи, при чему имамо подршку ресорног министарства, локалне самоуправе и многобројних пријатеља школе. И даље ћемо пажљиво бирати приоритете у складу са потребама и нашим могућностима и наставити да улажемо у овај наш храм знања јер нема вреднијег ресурса од наших младих људи, нити важније обавезе од њиховог здравља и образовања.“
У складу са промоцијом и подстицањем дечјег стваралаштва у школи су традиционално расписани литерарни и ликовни конкурси за ученике свих разреда, а најбољи учесници су награђени на свечаној седници школе.
На литерарном конкурсу поводом Дана школе у разредној настави прво место освојио је Никола Момчиловић, ученик 2/2 разреда, друго место припало је Николини Стојичић из 2/4 разреда, а треће место Вукану Станковићу, ученику 4/2 одељења. На истом конкурсу у предметој настави најбољи је рад Наде Благојевић, ученице 7/2 одељења, друго место припало је Лени Илић из 7/3 разреда, треће место освојила је Данка Ђокић, ученица 6/2 одељења.
На ликовном конкурсу прво место припало је Милији Михајловићу, ученику 2/4 одељења, друго место освојио је рад ученика Михајла Илића 1/1, треће место заузела је Николина Игњатовић из 4/1 разреда. У предметој настави најбољи рад је ученице Дуње Илић 5/4, друго место припало је Лани Раденковић из 7/3 док је треће место освојила Ива Баба-Стојански 5/4.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање