A A A

Вечерња Мелодија Љубави: Сећање на Песникиње из Власотинца

HomeСвечаностиВечерња Мелодија Љубави: Сећање на Песникиње из Власотинца

Вечерња Мелодија Љубави: Сећање на Песникиње из Власотинца

У сусрет Међународном дану жена, Народна библиотека „Десанка Максимовић“, Књижевни клуб „Росуља“ и Гимназија „Стеван Јаковљевић“ организовали су књижевно вече „Љубав је песма“, посвећено преминулим песникињама Власотинца.

На почетку су уручене награде победницима конкурса „Мој букмаркер“, а то су ученице Основне школе „8. октобар“ (Јана Станојевић, Ивана Живковић и Јана Пешић), које су дошле са професорком Иваном Станковић.

У име Књижевног клуба „Росуља“ промоцију је отворила песникиња Марија Поповић.

„На позив библиотеке и са приврженошћу праве породице, која се сабира око огњишта, поново окупљамо у овом простору да огрејемо своје душе непролазном ватром стихова. Нисмо желели да пепео заборава покрије сећање на преминуле поетесе овога града, па ћемо, у освит Међународног дана жена, заједно са вама, оживети успомене на Марију, Станку, Ковиљку, Бранку, Милицу, Славицу и Невенку. Кроз своје стихове проговориће нам опет, гласовима наших гимназијалки, Милице и Софије. Одајући њима пошту, желимо да се захвалимо и свим женама нашег града којих више нема, јер без њих ни овај град не би постојао, нити би био овако испуњен топлином. Наше баке, мајке, сестре, другарице, наше љубави, својом истрајношћу, нежношћу и бригом за друге чиниле су овај свет лепшим местом“, истакла је Марија Поповић.

Директор Срба Такић је прочитао биографије песникиња у чију част је организовано поетско вече: Марија Стојановић, Милица Шушулић, Невенка Поповић, Славица Анђелковић, Брана Милошевић и Ковиљка Миленковић.
О песникињама су кроз анегдоте говорили њихови пријатељи и колеге: Светлана Пешић, Јасмина Митровић Милчић, Војкан Арсеновић и Срба Такић.

У публици је било рођака, пријатеља и поштовалаца преминулих песникиња, чије су песме казивале гимназијалке Милица Павловић и Софија Митић, које су дошле у пратњи професора Саше Станковић.

 

Преузето са: jugmedia.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање