A A A

Заједно и безбедно кроз детињство

HomeШколске новостиЗаједно и безбедно кроз детињство

Заједно и безбедно кроз детињство

Полицијска станица у Власотинцу спремно је дочекала нову школску годину и располаже кадровским потенцијалом да обезбеди да све школе на подручју општине (две средње и девет основних) буду безбедне. На тај начин ученици и запослени имају услове да се посвете учењу, односно послу, кажу у Полицијској станици Власотинце.
„У раду за време наставе у школама у општини Власотинце биће ангажовани полицијски службеници опште надлежности, саобраћајне и криминалистичке полиције. Они су добили конкретне задатке, на које појаве и догађаје посебно да обрате пажњу. Ови службеници биће у сталном контакту са дежурним наставним особљем и биће присутни у зонама школа“, рекао је приликом обиласка школе „8.октобар“ начелник Полицијске станице у Власотинцу, Бојан Андрејевић.

Светлана Коцић, директорка ОШ „8.октобар“ нагласила је да је сарадња ове школе са Полицијском станицом у Власотинцу одлична.
„Наша сарадња огледа се пре свега у превентивном деловању. Наш циљ је да осигурамо безбедност ученика све време боравка у школи“, рекла је Светлана Коцић.
И у општини Црна Трава службеници Полицијске станице свакодневно брину о безбедности ученика и школског особља.
„Ангажовани смо у Техничкој школи са домом ученика „Милентије Поповић“ и у ОШ „Александар Стојановић“ у оквиру које постоје два истурена одељења, у селима Састав Река и Градска”, каже начелник Полицијске станице у Црној Трави, Бојан Станојевић.

Полицијски службеници прошли су у претходном периоду неопходне обуке како би унапредили квалитет свог рада у школама. Кроз пројекат МУП-а „Заједно и безбедно кроз детињство“ службеници Полицијских станица у Власотинцу и Црној Трави, у сарадњи са Одељењем за ванредне ситуације у Лесковцу, одржаће од средине овог месеца до краја школске године низ предавања на теме безбедности деце у саобраћају, безбедности деце у ванредним ситуацијама и превенције вршњачког насиља у стварном и виртуелном свету.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику

Информатор о раду

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику

Јавне набавке

доступан је јавности у електронском облику
Преузимање